70 000 Ft is lehet a büntetés, bevállalnád a kockázatot?

szept 11, 2023

Sok autós részben különféle fityegőket lógat az autója szélvédője előtt lévő visszapillantó-tükörre. Ezt nem mindenhol díjazzák.

Ha valaki ráguglizik arra a két szóra, hogy fityegő és visszapillantó, egy rakás olyan hirdetést találhat, amelyen a szélvédő előtt lévő visszapillantó-tükörre akasztható csecsebecséket kínálnak. A The Sun lap amerikai kiadása arra hívta fel az ottani autósok figyelmét, hogy ezzel közlekedési kihágást követhetnek el, ami bírságot vonhat maga után.

A Mike Hinton Driving School tiktokos videót készített annak érdekében, hogy megmutassa mit szabad és mit nem. Azoknak a kaliforniai autósoknak szól elsősorban, ugyanis ebben az amerikai államában nem lehet akármit a szélvédő előtt lóbáltatni.

Az ottani szabályok szerint semmi sem zavarhatja a vezetőt a kilátásban akár előre, akár a visszapillantó tükrön keresztül hátulra tekint. Ez az előírás még az autó belső terére is vonatkozik. Semmit sem szabad úgy elhelyezni az autóban, hogy az leszűkítse a kilátást. A visszapillantó tükrök képének korlátozása 25 dolláros (9000 forint) büntetést von maga után –alapszinten, de akár 200 dollár (70 ezer forint) is lehet.

Forrás: The Sun, Totalcar

Regisztráljon díjmentesen sofőrként!

Adja fel ingyenes álláshirdetését most!

További hírek

Nyílt napra készül a Ferro-Sped 2000 Kft.

Nyílt napra készül a Ferro-Sped 2000 Kft.

Idén ünnepli 25 éves megalapítását a dabasi székhelyű Ferro-Sped 2000 Kft. A cég családi vállalkozásból indult el, és ma már közel 200 fős szervezetté nőtte ki magát. Ebből az...

Készül az új KRESZ

Készül az új KRESZ

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) széles körű szakmai, tudományos és társadalmi egyeztetéssel megkezdi a KRESZ megújítását. Az ÉKM csütörtökön azt közölte az MTI-vel,...