Akár brutális baleseteket is megelőzhetünk egy kis odafigyeléssel

nov 4, 2023

Két kamion csúszott egymásba csúnyán az M0-son. Ez akár egy mindennapos hír is lehetne, azonban az esetet nem véletlenül vizsgálta meg tüzetesebben a Magyar Közút. Balesetmegelőzés – rajtunk múlik.  

A felvételből kiderül, hogy végül egy rosszul ütemezett besorolás okozta az egész balesetet: egy személyautó rossz időzítéssel sorolt be egy kisteherautó elé, ezzel fékezésre kényszerítve őt és a mögötte haladó két kamionost is.

Megnézve az eset részleteit, itt mindannyian hibáztak, hiszen, ha az összes szereplő figyel a balesetmegelőzés alapjaira: a besorolási ütemre és a megfelelő követési távolságra, akkor nem következett volna be a szerencsétlen helyzet, melyben az a kamionsofőr sérült meg, akinek nem volt bekötve a biztonsági öve.

A KÖZLEKEDÉSBEN EGYMÁSRA VAGYUNK UTALVA, VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA A SZABÁLYOK BETARTÁSÁVAL!

A Magyar Közút kérése a sofőrökhöz: „Az ilyen esetek elkerülése érdekében figyeljétek a forgalmat, egy esetleges munkavégzéshez kapcsolódó korlátozást, előjelzést, soroljatok be időben és tartsatok megfelelő követési távolságot, hogy ha baj történne az előttetek haladóval, legyen helyetek és időtök reagálni.”

Regisztráljon díjmentesen sofőrként!

Adja fel ingyenes álláshirdetését most!

További hírek