Akkumulátor-tárolót és baleset-megelőző rendszert fejleszt a fiatal AI vállalkozó

jan 15, 2024

Gecse Márton az Ai Robotics nevű, logisztikai robotokkal foglalkozó vállalkozására kapott befektetést. A cég fő profilja a logisztikai robotok disztribúciója, folyamatosan monitorozzák a piacot, szakmai kapcsolataik révén pedig Ázsiában és Amerikában is nyomon követik a piaci trendeket, hogy a leginnovatívabb robotgyártókkal együttműködve európai disztribútorokká váljanak.

A pandémia idején megugrott az érdeklődés a logisztikai robotok iránt, hiszen a raktárakban dolgozók közül sokan kiestek a munkából, az online vásárlások száma viszont megugrott.

A vállalat 2023-ban kutatás-fejlesztési tevékenységbe kezdett, és egy akkumulátor-tároló és baleset-megelőző rendszert dolgoztak ki, mely alkalmazható az akkumulátorgyártásban és raktárakban. Márton ennek az üzletágnak a fejlesztésére kért az angyalbefektetőktől 300 millió forintot. A befektetésből tervezik a demórendszer továbbfejlesztését, illetve a technológia finomhangolását. A szabadalmat már megkapták, eddig az EU-s kutatási támogatásra vártak, de a visszajelzések alapján a piacnak most van szüksége a megoldásra.

A cég 2022-es pénzügyi beszámolója szerint 1 milliárd forint volt az árbevétel, ebből 320 millió forint a profit. A dubaji tevékenység kiemelkedően hozzájárult ehhez a bevételhez, ahol szintén robotokkal és RFID-azonosítással foglalkoznak.

Forrás: rtl.hu

Regisztráljon díjmentesen sofőrként!

Adja fel ingyenes álláshirdetését most!

További hírek

Jön az ingyen jogosítvány 2024 őszétől

Jön az ingyen jogosítvány 2024 őszétől

A 2024 januárban megerősített tervek szerint a magyar kormány a B kategóriás jogosítvány megszerzésének teljes költségét megtérítené a középiskolásoknak és az állami szakképző...