Elektromos kamionok – nincs még itt az idő?

szept 11, 2023

.A Nikola visszahívja az összes eddig leszállított akkumulátoros elektromos teherautóját, és felfüggeszti az értékesítését, miután a közelmúltban bekövetkezett tűzesetek vizsgálata során az egyik akkumulátorcsomagban hűtőfolyadék szivárgást találtak, írja a Reuters. Azóta sajnos friss incidensek is több újabb vizsgálatot eredményeztek.

A Nikola (NKLA.O) egyik elektromos nyerges vontatója kigyulladt a cég arizonai Phoenix-i központja közelében – közölte pénteken (09.08) a vállalat, a héten ez már a második ilyen esemény a cég járművével.

A vállalat részvényei mintegy 15%-kal 88 centre estek, és közel 55%-ot estek azóta, hogy a Nikola augusztusban bejelentette, hogy visszahívja az összes leszállított akkumulátoros elektromos teherautóját, és szünetelteti az eladásokat, miután néhány korábbi tűzeset miatt vizsgálatot indítottak.

A hét elején az arizonai Tempe-ben kigyulladt egy másik akkumulátoros-elektromos Tre teherautója, amely az egyik akkumulátorcsomagot érintette. Egyik incidensben  sem sérült meg senki.

A legutóbbi teherautó, amely kigyulladt, egy új előszériás egység volt, mely még tesztelés alatt állt – közölte a vállalat.

A vállalat már akkor gyanította, hogy bűncselekmény történt, amikor júniusban vizsgálatot indított, miután teherautók gyulladtak ki a székhelyén. A múlt hónapban azonban a Nikola a vizsgálatot követően az egyik akkumulátorcsomagban lévő hűtőfolyadék szivárgását jelölte meg mégis okként.

A visszahívás idején összesen 209 akkumulátoros elektromos teherautó volt forgalomban a kereskedők és a vásárlók között.

Forrás: Reuters

 

Regisztráljon díjmentesen sofőrként!

Adja fel ingyenes álláshirdetését most!

További hírek

Nyílt napra készül a Ferro-Sped 2000 Kft.

Nyílt napra készül a Ferro-Sped 2000 Kft.

Idén ünnepli 25 éves megalapítását a dabasi székhelyű Ferro-Sped 2000 Kft. A cég családi vállalkozásból indult el, és ma már közel 200 fős szervezetté nőtte ki magát. Ebből az...

Készül az új KRESZ

Készül az új KRESZ

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) széles körű szakmai, tudományos és társadalmi egyeztetéssel megkezdi a KRESZ megújítását. Az ÉKM csütörtökön azt közölte az MTI-vel,...