Ennyivel drágulnak az autópálya-matricák

szept 8, 2023

A kormány nemrég vezette be azt a szabályt, hogy az e-matricák árát az előző évi nyár végi inflációhoz köti.

Átlagosan 16,4 százalékos drágulásra számíthatnak az autósok az autópálya-matricák terén – írja a Portfolio. A jelenleg hatályos jogszabályok szerint a 2024-es e-matricák árait az előző évi augusztusi fogyasztói árakhoz kötik, amelyet ma közölt a Központi Statisztikai Hivatal.

A portál számítása szerint a személyautósoknak a tíznapos matrica 6400 forintba, a havi matrica 10 360 forintba, az éves matrica 57 260 forintba, a megyei matrica pedig 6660 forintba kerülhet jövőre.

A kormány nemrég vezette be azt a szabályt, hogy az e-matricák árát az előző évi nyár végi inflációhoz köti. Tavaly azonban ezt felülírták: az éves országos és megyei matricák árai 5-5 százalékkal nőttek, de a havi és heti több típusa 40-70 százalékkal drágult.

Forrás: mandiner.hu

Regisztráljon díjmentesen sofőrként!

Adja fel ingyenes álláshirdetését most!

További hírek

Nyílt nap a Gartner Intertransnál

Nyílt nap a Gartner Intertransnál

Holnap tartja toborzó nyílt napját a Gartner Intertrans zalaegerszegi telephelyén. Miért érdemes ellátogatni? Horváth Fanni, a Gartner toborzó és marketing munkatársa avat be...

Szaporodnak az elektromoskamion-töltőparkok

Szaporodnak az elektromoskamion-töltőparkok

Nyolc töltőponttal épül a Milence első skandináv, kamionoknak szánt töltőparkja Svédország délnyugati részén. Az új töltőállomás a Milence, a Daimler Truck, a Traton csoport és a...