Megérkezett a Mercedes-Benz elektromos nyerges vontatója

okt 16, 2023

A Mercedes-Benz évekkel ezelőtt megmondta, hogy ez a jövő, és a jövő év végére tényleg gyártásba kerül az eActros új változata, ami nemcsak szokatlan formájával hívja fel magára a figyelmet, de egészen érdekes paramétereivel is.

2020-ban három jövőbemutató haszonjármű prototípusát mutatta be a Mercedes, és akkor még úgy tűnt, hogy a futurisztikus formájú koncepciók valóra váltása még nagyon messze van. Most azonban már el is érkezett ez az idő, hogy gyártásba kerüljön a jövő, és a Mercedes leleplezte az eActros alaposan megújult változatát.

A Mercedes szerint a légellenállást javítja a teljesen lekerekített, letisztult dizájn, ahol a szélvédő alatt csak az óriási emblémát láthatjuk, a fényszórókat az alsó részen lévő hűtőmaszk két oldalára rejtették. A szélcsatornás tesztek szerint a furcsa külső 9 százalékkal csökkentette az eActros légellenállását a jelenleg piacon lévő modellhez képest.

A Mercedes szerint az európai kamionos utak jelentős része kisebb ennél, ezért sokaknak lehet megfelelő az új jármű. Az akkumulátorról a fedélzeti elektromos fogyasztók működtetése, de akár a vontatmány hűtése is megoldható, maximum 22-90 kilowattal.

A tartósságát megkérdőjelezőket megnyugtatandó a Mercedesnél azt is kiemelték, hogy az akkumulátor tíz év és 1,2 millió kilométer használat után is megőrzi az eredeti kapacitásának 80 százalékát. A gyorstöltése eleinte 400 kilowattal lehetséges, de a rendszer fejlődésével ennél sokkal gyorsabb is lehet, a Mercedes megawattos nagyságrendről beszél, amivel 30 perc alatt 80 százalékos töltöttség érhető el, akárcsak a személyautóknál.

Forrás: Player

Regisztráljon díjmentesen sofőrként!

Adja fel ingyenes álláshirdetését most!

További hírek