Norvégia nagyot húz: kamionból is csak elektromos legyen!

dec 6, 2023

Norvégiában komolyan gondolják a fosszilis üzemanyagok korának végét. Az országban 2025-től csak elektromos személyautókat lehet forgalomba helyezni, 2030-tól a haszongépjárművekre is érvényes lesz a rendelkezés, tehát a kamionok is elektromosak lesznek. 

Az eddigi tervek szerint Norvégiában 2030-tól az újonnan forgalomba helyezett teherautók, kamionok legalább felének elektromosnak kellett volna lennie. Ezt nem találták elég szigorúnak, ezért az új szabályok szerint csak elektromos haszongépjárműveket helyezhetnek majd forgalomba 2030-tól az északi országban – a parlament már elfogadta a tervezetet, most arra kérik a kormányt, mutasson be egy megvalósíthatósági tervet.

A norvég kormány korábban már emelte az elektromos átállásra fordítható büdzsét, a következő lépés, hogy 2024-től támogassák az új, elektromos teherautók vásárlását – írja az electrive.com.

Mint ismert, Norvégiában 2025-től csak tisztán elektromos személyautókat helyezhetnek forgalomba újonnan. Ez nem fog drasztikus változást hozni, mert az újautó-eladások jelentős hányadát már ma is elektromos autók teszik ki az országban.

Forrás: autopro.hu 

Regisztráljon díjmentesen sofőrként!

Adja fel ingyenes álláshirdetését most!

További hírek

Jön az ingyen jogosítvány 2024 őszétől

Jön az ingyen jogosítvány 2024 őszétől

A 2024 januárban megerősített tervek szerint a magyar kormány a B kategóriás jogosítvány megszerzésének teljes költségét megtérítené a középiskolásoknak és az állami szakképző...