Waberer’s: saját fejlesztésű alkalmazással ösztönzik gépjárművezetőiket a gazdaságos vezetésre

febr 8, 2024

900 tonna széndioxid-kibocsátás csökkenést várnak éves szinten a nemzetközi fuvarozási szegmensben a most bevezetett megoldás használatával.

Innovatív megoldással lép előre a cég a fenntarthatóság és az üzemanyag-takarékos operáció terén. Az újonnan fejlesztett mobilalkalmazás célja, hogy a gépjárművezetőket a környezettudatos és gazdaságos vezetési stílusra ösztönözze. Ez az alkalmazás a sofőrök vezetési technikáit elemzi, és konkrét, személyre szabott tanácsokat nyújt a hatékonyabb üzemanyag-felhasználás érdekében. ​Bevezetése a nemzetközi fuvarozási szegmensben indul, majd az év második felében kiterjesztésre kerül a belföldi fuvarozás felé is.  

Az alkalmazás több szempont szerint értékel: ilyenek például a tempomat használata, a szabadonfutás, valamint az effektív fékezés. A gépjárművezetők pontszámokat kapnak a teljesítményük alapján, napi, heti és havi elemzéseket kapnak, amelyek segítségével nyomon követhetik fejlődésüket.  ​ 

Az alkalmazás használatára motiváció gépjárművezetőiknek, hogy az üzemanyag-megtakarítás bónuszt kifizetik részükre, ezért örömmel fogadták a bevezetését: 

Nagyon részletes az alkalmazás, ennél jobban nem lehet elmagyarázni, mit kell csinálni, a kinézete nekem tetszik, átlátható, egyszerű használni, használni fogom a jövőben is” – kommentálta Nagy János gépjárművezető a fejlesztést.  

Nem csak a vezetési stílus folyamatos javításához járul hozzá, hanem az üzemanyagfogyasztás csökkenésével közvetve a Waberer’s csoport károsanyag-kibocsátását is csökkenti, így ez a kezdeményezés nem csak a vállalat gazdasági hatékonyságát növeli, hanem fontos lépést jelent a környezettudatos működés felé is. Bevezetése összhangban áll a cégcsoport fenntarthatóságra vonatkozó stratégiájával, és példaként szolgálhat más szállítmányozási vállalatok számára is. 

Forrás: Waberer’s

Regisztráljon díjmentesen sofőrként!

Adja fel ingyenes álláshirdetését most!

További hírek

Jön az ingyen jogosítvány 2024 őszétől

Jön az ingyen jogosítvány 2024 őszétől

A 2024 januárban megerősített tervek szerint a magyar kormány a B kategóriás jogosítvány megszerzésének teljes költségét megtérítené a középiskolásoknak és az állami szakképző...