Többségi részesedést vásárol a Posta biztosítókban a Waberer’s csoport

Waberer's kamionok mennek az úton.

Többségi tulajdont szerez leányvállalatán, a Gránit Biztosítón keresztül a Posta Biztosítókban a Waberer’s Csoport – közölte magyar tőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat. A tranzakció keretében a Gránit Biztosító közel 67 százalékos részesedést szerez a Magyar Posta Életbiztosítóban és a Magyar Posta Biztosítóban. A terjeszkedéssel a több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő Gránit Biztosító az eddiginél sokkal szélesebb kört érhet el az élet- és nem életbiztosítási szegmensben egyaránt, és a hazai biztosítási piac meghatározó szereplőjévé válik. A tranzakció lezárása – a hatósági engedélyek megszerzése után – 2024 őszén várható. Hosszabb távon a tranzakció célja, hogy a Waberer’s Csoport meghatározó részesedést szerezzen a teljes magyarországi biztosítási piacon.

A magyarországi biztosítási piac meghatározó szereplőjévé válik a Waberer’s Csoporthoz tartozó Gránit Biztosító azzal, hogy többségi tulajdont szerez a Magyar Posta Életbiztosítóban és a Magyar Posta Biztosítóban. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat 100 százalékos tulajdonában lévő Gránit Biztosító Zrt. ugyanis július 8-án adásvételi szerződést írt alá a Magyar Posta Biztosító Zrt. és a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. kétharmados – 66,925 százalékos – részesedésének megvásárlásáról. Az ügylet lezárása az adásvételi szerződésben meghatározott feltételek teljesülése a hatósági engedélyek és eljárások után 2024 őszén várható. Az akvizíció szorosan kapcsolódik a Waberer’s Csoport 2027-ig szóló stratégiájához, melynek egyik fontos célja, hogy a cégcsoport tovább terjeszkedjen a magyarországi biztosítási piacon.

 

A 2008-ban Wabard Biztosító Zrt. néven alapított Gránit Biztosító Magyarország egyik leghatékonyabban és legeredményesebben működő biztosítótársasága, amely a munkatársai szakértelmének és a digitális megoldásainak köszönhetően a biztosítási piac megkerülhetetlen szereplőjévé vált. A biztosító a Gránit Bankkal kötött stratégiai együttműködési megállapodásának köszönhetően a digitális pénzintézet szakmai hátterére is építhet a piaci pozíciójának erősítése érdekében.

 

Sokkal szélesebb lesz a paletta

 

„A Waberer’s Csoport még tizenhat évvel ezelőtt lépett be a biztosítási piacra a saját logisztikai flottájának hatékony biztosítása céljából. Ezt követően kezdett piaci ügyfelek részére haszongépjármű, majd személyautó biztosítási termékeket értékesíteni, és ért el pár év alatt Top5-ös helyezést a KGFB szegmensen belül. A mostani akvizícióval a társaság célja, hogy a jelenleg sikeres, de fókuszált biztosítási tevékenységét tovább diverzifikálja, és komolyabb szereplővé léphessen elő a teljes magyarországi biztosítási piacon” – mondta a Posta Biztosítók felvásárlásáról Barna Zsolt, a Waberer’s International elnök-vezérigazgatója.  

 

A Magyar Posta Biztosító Zrt. és Magyar Posta Életbiztosító Zrt. a magyar biztosítási piac meghatározó szereplője komplex élet- és nem-életbiztosítási termékportfolióval. A mostani tranzakcióval a Waberer’s a magyar életbiztosítási piac egyik legnagyobb szereplőjében szerez részesedést, és jelenik meg az életbiztosítási szegmensben. Továbbá a nem életbiztosítási piacon mostaninál szélesebb ügyfélkört érhet el. A Posta Biztosítók hálózatán keresztül ráadásul sokkal több – fizikai – helyen, fiókban tud megjelenni a társaság, így olyan településeken, térségekben is elérhetőek lesznek a Gránit Biztosító szolgáltatásai, ahol eddig kevésbé volt jelen a vállalat.

 

„A Gránit Biztosító integrációja a Posta Biztosítókkal lehetőséget teremt számunkra, hogy tovább fejlesszük szolgáltatásainkat. Ezzel az akvizícióval célunk nem csak a piaci részesedés növelése, hanem az ügyfélélmény további javítása is. A Posta Biztosítók széleskörű fiókhálózatának és tapasztalatának köszönhetően még hatékonyabban tudunk megfelelni az egyedi ügyféligényeknek. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen kiterjedt hálózattal és nagy múltú szakember gárdával bővül a Waberer’s Cégcsoport.” mondta Erdélyi Barna a Gránit Biztosító igazgatóságának elnöke.

 

Meghatározó piaci szerep a cél

 

A Waberer’s Csoport célja, hogy a tranzakció lezárását követően a Magyar Postával, mint társtulajdonossal és stratégiai partnerrel szoros együttműködést alakítson ki azzal a céllal, hogy a meglévő termék-, és értékesítési csatornákban lévő szinergiákat kihasználva meghatározó piaci részesedést szerezzenek a teljes magyarországi biztosítási piacon. Ez pedig hozzájárulhat a társaság értékeltségének növekedéséhez, valamint a jövedelmezőség bővüléséhez.

 

***

 

Waberer’s Csoport

A Waberer’s Csoport Európa meghatározó, saját flottával rendelkező közúti logisztikai vállalata és Magyarország piacvezető komplex logisztikai szolgáltatója. A Csoport a gépjárművekhez, fuvarozáshoz kapcsolódó biztosítások területén is meghatározó pozícióval rendelkezik a magyar piacon. A Waberer’s 2800 tehergépjárműből álló modern flottát üzemeltet, és közel 250 ezer négyzetméter korszerű raktárt kezel, ezzel a régió legnagyobb logisztikai kapacitása felett diszponál. A 75 éves tapasztalattal rendelkező vállalat részvényeit 2017 óta jegyzik a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában, melyek a BUX és BUMIX indexekben is szerepelnek. A Waberer’s Csoport társadalmi felelősségvállalásának részeként támogat szakmai alapítványokat, egészségügyi, kulturális és sportszervezeteket, valamint elkötelezett ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. A Csoport tagja a Waberer’s International Nyrt., a WSZL Kft., a Gránit Biztosító, a vasúti logisztikával foglalkozó PSP Csoport, a lengyel Link S.p. z o.o. és a szerb MD International is. www.waberers.com

 

Forrás: Waberer’s

Regisztráljon díjmentesen sofőrként!

Adja fel ingyenes álláshirdetését most!

További hírek