6 indok, amiért az idősek jobb sofőrök, mint a fiatalok

márc 22, 2024

Összeszedtünk hat gondolatot arról, hogy az idősebb sofőrök miért lehetnek jobbak a fiatal vezetőknél. Előre szólunk, hogy ne hagyd otthon a humorérzéked.

Tavaly elég nagy port kavart a cikkünk, amelyben azt részleteztük, hogy számos olyan idős sofőr van hazánkban, akik sajnos nem tudják elfogadni, hogy hiába van érvényes jogosítványuk, a vezetés nem örökre szól. Ez nem azt jelenti, hogy minden idős sofőr rosszul és/vagy veszélyesen vezet, hanem azt, hogy igenis tudomásul kell venni, a reflexek, a hallás és a látás idős korban már nem ugyanolyan, mint húszévesen.

Most pedig megfordítjuk a dolgot, jöjjön néhány érv, hogy miért jobb sofőrök az idősebbek, mint a fiatalok. Ahogy az idős vezetőknek a kor vagy az egészségi állapot romlása a legnagyobb ellensége a volán mögött, úgy a fiataloknak a forró vér és a tapasztalatlanság.

1. Az idősebb korosztályra jellemző, hogy nem nagyon tudnak aludni, ezért talán arra is kevesebb az esély, hogy elalszanak a volánnál.

2. Diszkóba is igen ritkán járnak a nyugdíjasok, ezért nem okoznak „diszkóbalesetet”.

3. Míg a fiatalok állandóan rohannak, a nyugdíjasok már nem sietnek, megfontoltak, így legfeljebb csak dugót okoznak.

4. Az idősebb sofőrök már a piros lámpánál sem kapkodnak, ráérnek akár 2-3 váltást is kivárni a sor elején, mire észlelik, hogy indulni kellene. Ne is próbálj meg ilyenkor rájuk dudálni, hiszen immúnisak a zajokra.

5. A nyugdíjas korú sofőrök nagy előnye a tapasztalat. Mindent látott, hallott már, csontjaiban érzi a forgalmat, ismeri a sofőrtípusokat, pont ezért vezet megfontoltan.

6. A fiatalok rohannak, ész nélkül tapossák a gázt, ezért több bírságot kapnak, ami jó az államháztartásnak.

A lényeg, hogy a közúti közlekedés veszélyes üzem, maximális odafigyelést igényel. Mindegy, hogy idős, fiatal, cégvezető, nő vagy férfi vagy, bringával vagy autóval közlekedsz, ha ön- és közveszélyesen teszed azt, nincs keresnivalód az utakon.

Forrás: vezess.hu

Regisztráljon díjmentesen sofőrként!

Adja fel ingyenes álláshirdetését most!

További hírek

Nyílt nap a Gartner Intertransnál

Nyílt nap a Gartner Intertransnál

Holnap tartja toborzó nyílt napját a Gartner Intertrans zalaegerszegi telephelyén. Miért érdemes ellátogatni? Horváth Fanni, a Gartner toborzó és marketing munkatársa avat be...

Szaporodnak az elektromoskamion-töltőparkok

Szaporodnak az elektromoskamion-töltőparkok

Nyolc töltőponttal épül a Milence első skandináv, kamionoknak szánt töltőparkja Svédország délnyugati részén. Az új töltőállomás a Milence, a Daimler Truck, a Traton csoport és a...