Már több, mint 40 kilométeres a kamionsor az ukrán-lengyel határon

nov 10, 2023

Ha kell év végéig is kitartanak a lengyel fuvarozók, nem hajlandóak feladni a hétfőn megkezdett tiltakozóakciójukat.

Csütörtök reggelre több mint húszezer teherautó torlódott fel a lengyel-ukrán határon. A lengyel kamionosok az ukrán sofőrök által teremtett igazságtalan versenyhelyzet ellen tiltakoznak. Céljuk az, hogy a korábbi állapotot visszaállítsák és újra csak külön engedéllyel dolgozhassanak az ukrán fuvarozók Lengyelországban.

A tiltakozó lengyel kamionsor három átkelőhelyet tett mozgásképtelenné és óránként 1 kamiont engednek át a blokádon. A rendőrség szerint 160 órás várakozásra számíthatnak a kamionosok a legforgalmasabb részeken.

„Azt esszük, amit otthonról hoztunk. Főzhetünk teát vagy kávét, ha valakinek van gázpalackja. Ha nincs, akkor száraz ételt eszünk. Vécé egyáltalán nincs, csak az árok és a mező” – mesélte egy napok óta várakozó ukrán kamionos.

Ezenfelül a lengyel tiltakozók azt is szeretnék elérni, hogy függesszék fel a háború kitörése után regisztrált ukrán fuvarozó cégek működését és végezzenek náluk azonnali ellenőrzéseket.

Regisztráljon díjmentesen sofőrként!

Adja fel ingyenes álláshirdetését most!

További hírek

Figyelem! Jó tanács a fuvarozóknak!

Figyelem! Jó tanács a fuvarozóknak!

Praktikus jó tanács fuvarozóknak: a kétsávos beléptetés gyorsítja a teherforgalmat! Már két sávon is meg lehet közelíteni a röszkei határátkelőhely teherforgalmi terminálját, így...

Váratlan fordulat a B+ jogosítványok ügyében

Váratlan fordulat a B+ jogosítványok ügyében

Az Európai Parlament szakbizottság elvetette a korábban tervezett kétféle B kategóriás vezetői engedély ötletét - Ujhelyi István EP-képviselő szerint sikerült ezt a tervezetet...